събота, 11 октомври 2008 г.

"Дзифт" мачка!






Освен наградата за режусура на московския кинофестивал и българската номинация за чуждоезичен филм за "Оскар", Дзифт отнесе и основните награди на тазгодишното издание на фестивала "Златна роза". Дебютният филм на Явор Гърдев бе отличен за най-добър филм, операторско майсторство (Емил Христов), главна мъжка роля (Михаил Мутафов) и извънредната награда на журито за монтаж. Четирима от общо седемте варненски актоьори взели участие в "Дзифт" (между които и моя милост), продуцентите и режисьора имаха уникалното удоволствие да застанат пред препълнената до пръсване зала 1 на ФКЦ - нещо, с което за съжаление българското кино се сблъсква изключително рядко. Успех на "Асфалта" и ако още не сте го гледали... не знам какво чакате;)

6 коментара:

Анонимен каза...

Да, Дзифт наистина мачка! Хората като чуят "български филм" и не без основание бягат. Но този филм е нещо съвсем различно и даже революционно. Направена е (най-накрая!)голямата крачка от до болка отегчителното, заснето с домашна камера предъвкване на никому неинтересни драми, към динамичното, отвличащо и наистина художествено произведение на изкуството. Направо ми се доплака на края на филма! От радост, че "отлепихме"!

Анонимен каза...

gledah filma,absoliutno sum suglasna,4e e nai-nakraq revoliutcionno izbuhna,malko mi svetna,vpe4etli me,4e rejisiora e uspql da razkaje 4udesno istoriqta(koeto e deficita v bg filmite)nqma nenujni i prazni pauzi i artistite prisusvat 4udesno,konkretno,vqrno i interesno,no...ne moga da go premul4a tazi tanq ilieva e katastrofa-ad,ne biva taka;)ako q nqmashe shteshe vsi4ko da e bez zabelejka.ina4e bravo na celiq ekip i na vsi4ki,otgovorni za tozi film,koito e na visoko nivo

Анонимен каза...

az imah golemi o4akvaniq za tozi film,no se razo4arovah,moje bi o4akvah pove4e,hubavoto e,4e stilistikata e mnogo dobre napipana,no ina4e ne mislq,4e zaslujava da spe4eli oskar,vupreki,4e se radvam na uspeha na filma i ekipa;)

Анонимен каза...

Таня Илиева като визия беше иделната богомолка. Много интересно лице има, но наистина играта и куцаше. Този образ с изкуственото око също малко неестествено седеше. Но иначе беше чудесен филма!

Анонимен каза...

Simon, би ли споделил коя е песента, която пее Ада в бара?

simon каза...

А сега де... идея нямам. Но песента е безумна откъм текст ;)))