сряда, 2 декември 2009 г.

Tournai, Belgique

Teneinde envirronment te behouden, laten wij U weten dat enkel de handdoeken die zich op de grond bevinden zullen vervangen worden.
Dank U voor uw begrip.

Всичко ме си изясни след като прочетох този надпис в тясната баня на хотелската ми стая. Макар надписа да гласеше, че трябва да си изхвълям мръсната хавлия на земята ако искам тя да бъде сменена, аз разбрах, че именно тази тясна стая в град Торне е единственото място в Белгия където пушенето е забранено. В банята нама детектор. Навсякъде се пуши в Белгия и е мръсно. Английски знаят само просяците. Пътищата са традиционно хубави. По евтино е от Франция. Интернета който ползвам струва 7 евро на час. Градът има 10 жители и 9 катедрали, 8 от тях много високи, 7 от тях с по четири кули, 6 от тях с биещи камбани и 1 от тях е изоставена. Ако на бодигарда в супермаркета не си му симпатичен те обябява за крадец, тараши те и ти взима 10 евро щото такъв бил закона. Времето е слънчево и хубаво.. за два три дни през юни, сега е декември. ТЖВ-ето до където и да е е 10 пъти по скъпо от обикновен влак,автогара има в Брюксел. Новият Фиат 500 е хит. Самотен съм до краен предел, Стоян ме спасява от това да не скоча в канала който минава до хотела и да отплувам с някой шлеп за топлите страни. Благодаря ти, Стояне. Мисля да не спя до полета за България, искам да съм максимално добре подготвен за момента в който влизам у дома и там никой не ме чака... Айде, до скоро!

2 коментара:

Valkocompany каза...

Интересно.Торне би трябвало да е село :))

Mima Fleurie каза...

Хаххахахха!10 жители с 9 катедрали,една от които е изоставена!Хахаха!Ако включим двама ви със Стоян в 10-тимата ,другите 8 си имат катедрали.Остава за вас една изоставена!Там сигурно се пуши! ;))) Но едва ли ще обясните на някой просяк да ви събира хавлиите ... :)))
Поздрави на Стоян!